Στις 10 και 11 Ιουνίου το 5ο Rally Αλμυρός (πρόγραμμα)

Με την ανακοίνωση του αρχικού προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πασιφανές ότι το 5ο Rally Αλμυρός 2023’πατάει γερά στα πόδια του. Ο αγώνας για το 2023 προσμετρά στο κύπελλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο αντίστοιχο Βορείου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία. 

Το Rally Αλμυρός αποτελεί μια διοργάνωση που έχει ήδη εντυπωθεί για τα καλά στην μνήμη κάθε γνήσιου φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το 2019 στη διοργάνωση ενός αγώνα rally που συγκεντρώνει πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξαρτήτως του προγράμματος στο οποίο εντάσσεται. Χαρακτηριστικά για το φετινό αγώνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πληρώματα από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, ενώ αιχμή του δόρατος παραμένουν όπως είναι φυσικό τα τοπικά πληρώματα.

Η οργανωτική επιτροπή του 5ου Rally Αλμυρός 2023 παραμένει πιστή στη φιλοσοφία που έκανε το Rally Αλμυρός έναν αγώνα που αποτελεί πρόκληση για τους συμμετέχοντες. Οι ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη και Νηες, αν και παραμένουν ίδιες, στην ουσία τους έχουν μικρές διαφοροποιήσεις με την πρώτη να διεξάγεται δύο φορές και την δεύτερη τρεις την Κυριακή 11 Ιουνίου. 


Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τις υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές δεν διστάζουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο σε όποιον τις υποτιμήσει τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά.

Μπορεί φέτος ο αγώνας να είναι αναγκαστικά λόγω της προκήρυξης μονοήμερος αλλά η οργανωτική επιτροπή βρήκε τρόπο να τονώσει το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών κάνοντας μικρές διαφοροποιήσεις στις ειδικές διαδρομές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει η πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στο σημείο όπου το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται την Κυριακή το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη