Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Alfa Romeo Tribe Days: το πάθος για το αυτοκίνητο είναι ζωντανό

Με αφορμή το φετινό Ιταλικό GrandPrix, το οποίο συνέπεσε μετα100 χρόνια από τη δημιουργία της θρυλικής πίστας της Monza, η AlfaRomeo με τα Tribe Days θύμισε σε όλους ότι το πάθος για το αυτοκίνητο παραμένει ζωντανό.

Η Ιταλία είναι συνυφασμένη με το πάθος, τους αγώνες και το αυτοκίνητο. Φέτος ο «Ναός της ταχύτητας», η φημισμένη πίστα της Monza, συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και με αφορμή αυτό, η Alfa Romeo θέλησε να θυμίσει σε όλους όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που εκφράζει η Ιταλική κουλτούρα και η ίδια η μάρκα από τη δημιουργία της το 1910.

Τα Tribe Days, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων από την Alfa Romeo στην πίστα της Monza και τους Alfisti, συγκέντρωσαν χιλιάδες φίλους της μάρκας στην πίστα, αλλά και στο μουσείο της μάρκας στο Arese. Σημεία αναφοράς των εορτασμών αποτέλεσαν η ξεχωριστή παρέλαση 112 κλασσικών Alfa Romeo στην πίστα το απόγευμα του Σαββάτου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού GrandPrix της Formula 1. Αντίστοιχα την επόμενη ημέρα, μια πομπή 212 Alfa Romeo ξεκίνησαν από το μουσείο -και ιστορική έδρα της Alfa Romeo- στο Arese για να φτάσουν στην πίστα της Monza. Η διαδρομή συνέδεσε τα πλέον θρυλικά τοπωνύμια που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την εταιρία: το Balocco (κέντρο δοκιμών), το Arese (ιστορική έδρα και μουσείο), το κέντρο του Μιλάνο (γενέτειρα της A.L.F.A.) και την πίστα της Monza (η πίστα όπου η Alfa Romeo κέρδισε το πρώτης Grand Prix και τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο της Formula 1).

Δίπλα στις 112 κλασσικές Alfa Romeo βρέθηκαν 100 νέες Giulia GTA και GTAm. Η συλλεκτική έκδοση η οποία παράχθηκε σε μόλις 500 μονάδες, αποτελεί μέχρι σήμερα την ισχυρότερη, αλλά και ταχύτερη σε κάθε επίπεδο εκδοχή του πανέμορφου μοντέλου.

Σχόλια