Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ο Tanak πρωτοπόρος στη Φινλανδία υπό την πίεση του Lappi (+video)

Ο Εσθονός, δύο φορές νικητής του Ραλι Φινλανδίας, πήρε την πρώτη θέση από Thierry Neuville στην πρώτη κιόλας ειδική και έμεινε εκεί όλη μέρα. Ο Tanak ταλαιπωρήθηκε από το στήσιμο του Hyundai i20N Rally1, ειδικά κατά το πρώτο μισό του σκέλους στις ειδικές βόρεια της Jyväskyla. Ωστόσο, μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό του για να προηγηθεί του Esapekka Lappi με Toyota GR Yaris κατά 6.2'' στο μέσο της ημέρας. 

Ο Lappi, επίσης πρώην νικητής της Φινλανδίας, απάντησε αυξάνοντας την πίεση το απόγευμα. Έφτασε στις τρεις νίκες σε ισάριθμες ειδικές και μείωσε σημαντικά τη διαφορά αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Ott Tanak. Στο τέλος της ημέρας, ο Tänak έχει το πάνω χέρι με διαφορά μόλις 3.8 δευτερολέπτων!

Ο Elfyn Evans επίσης με Yaris γενικά  ταλαιπωρήθηκε ενώ φαινόταν πως δεν μπορούσε να πιάσει το ρυθμό των πρωτοπόρων, βρισκόμενος στην 3η θέση της κατάταξης. Επέστρεψε στο service park το βράδυ 19'' πίσω από τον Lappi με τον Kalle Rovanpera να τον ακολουθεί κατά πόδας, μόλις 1.7'' πίσω του. 

Ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, ο Rovanpera "αναγκάστηκε" να καθαρίζει το δρόμο με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται αρκετά να βρει πρόσφυση σε κάποιες ειδικές με τα χαλαρά χαλίκια που είχαν ως αποτέλεσμα μερικές οριακές στιγμές. 

Ο Craig Breen βρίσκεται στην 5η θέση με διαφορά άνω του μισού λεπτού από την κορυφή. Ένα πρόβλημα ενδοεπικοινωνίας στην 1η ειδική της ημέρας έφερε προβλήματα και γκρίνια στον Ιρλανδό οδηγό της Ford, υποσχόμενος όμως πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό την αυριανή ημέρα. Πιο πίσω ακολουθεί ο Takamoto Katsuta με Yaris μόλις 3.9'' πίσω από το Puma του Breen.

O Thierry Neuville ακολουθεί στην έβδομη θέση της γενικής. Όπως και ο Tänak, ήταν δυσαρεστημένος με το set-up του και πάλευε να κρατήσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπό έλεγχο. 

Στην M-Sport, οι Pierre-Louis Loubet και Gus Greensmith ήταν όγδοοι και ένατοι αντίστοιχα ενώ  την δεκάδα έκλεισε οTeemu Suninen με ένα Hyundai i20 N Rally2 της κατηγορίας WRC2.

Η αυριανή ημέρα "τρέχει" γύρω από την Jämsa και, με συνολικά 150,30 χλμ ειδικών διαδρομών που αποτελούν σχεδόν τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του Ράλι Φιλανδίας.







Σχόλια