Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Το κάστρο πέφτει: τα επόμενα BMW M θα είναι "πριζάτα"

Σίγουρα τα νέα περί "ηλεκτροποίησης" των supersport αυτοκινήτων του M Division της BMW δεν είναι κάτι καινούργιο. Κάτι υποψιαζόμασταν, κάτι είχαμε ακούσει, κάτι οι φήμες εδώ και αρκετό καιρό και η τάση να γίνουν όλα ηλεκτρικά. Απλώς τώρα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από τα πλέον αρμόδια χείλη. Αυτά του επικεφαλής του τμήματος, Frank van Meel.

Σύμφωνα με τον Meel, από το 2025 θα δούμε τα νέα μοντέλα του M Division που θα φέρουν ηλεκτρικό μοτέρ. Η αρχή θα γίνει με την υβριδική XM που θα εφοδιάζεται με bi-turbo V8 μοτέρ 4.4 λίτρων ενώ και η επερχόμενη M5 θα είναι επίσης υβριδική.

Όσον αφορά την επόμενη M3 εκεί τα πράγματα θα είναι καθαρά...ηλεκτρικά! Όπως δήλωσε ο Meel το νέο σπορ σεντάν θα πατά στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της BMW αποκλειστικά για EV οχήματα, ενώ υπόσχεται οτι η M3 θα είναι μία...γνήσια M3 ασχέτως του τύπου κινητήρα που θα φέρει. 

Ίσως θα γίνει ηλεκτρική αλλά αν γίνει, θα είναι πάντα μια M3. Όποιο κι αν είναι το σύστημα μετάδοσης κίνησης, θα πρέπει πάντα να μπορείτε να οδηγείτε τα αυτοκίνητά μας και να γνωρίζετε ότι είναι αυτοκίνητα M, δήλωσε ο Meel.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αρχικές πληροφορίες, η νέα BMW M3 θα φέρει μπαταρία 350 kWh που υποσχόμενη αυτονομία περί των 700 χιλιομέτρων. Παράλληλα, οι Γερμανοί ήδη εξελίσσουν τους ηλεκτροκινητήρες της M3, είτε για τοποθέτηση στον πίσω άξονα είτε και στους δύο! Επιπλέον, το νέο σπορ μοντέλο θα φέρει πολλά στοιχεία αλουμινίου και carbon ώστε να κρατηθεί το συνολικό βάρος όσο χαμηλότερα γίνεται.

Μείνετε συντονισμένοι.

 

Σχόλια