Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του διεθνούς 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος (Παν.Π.Ρ. και TER)

Alfa Romeo Giulia Speciale Montreal: μια συλλεκτική έκδοση για λίγους

Εκτός Ιταλίας, το Μόντρεαλ του Καναδά μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η πόλη με την πιο ιδιαίτερη σχέση με την Alfa Romeo. Όλα ξεκίνησαν στη Διεθνή Έκθεση του Μόντρεαλ το 1967 όπου την προσοχή τράβηξε ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτότυπο αυτοκίνητο. Η δημιουργία της Alfa Romeo από τον οίκο Bertone και το σχεδιαστή Marcello Gandini εντυπωσίασε τους επισκέπτες χάρη στην πολύ ξεχωριστή αισθητική, αλλά και την τεχνολογική καινοτομία που πρέσβευε. 


Αρχικά το πρωτότυπο δεν είχε όνομα, αλλά σχεδόν άμεσα το κοινό το συνέδεσε με το όνομα της πόλης. Η επιτυχία του πρωτοτύπου οδήγησε στη δημιουργία της έκδοσης παραγωγής, η οποία κράτησε το ίδιο όνομα και παρουσιάστηκε το 1970 δημιουργώντας έναν ακόμα μύθο στην πλούσια ιστορία της μάρκας.

Για να τιμήσει αυτή την ιδιαίτερη δημιουργία, αλλά και τη σχέση της με την πόλη του Μόντρεαλ, η Alfa Romeo θα διαθέσει αποκλειστικά στον Καναδά την ειδική έκδοση Giulia Speciale Montreal, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 15 μονάδες. Το πράσινο χρώμα του μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το χρώμα του πρωτότυπου του 1967 και συνδυάζεται ιδανικά με τις μαύρες ζάντες, τις κίτρινες δαγκάνες και τα στοιχεία από ανθρακονήματα. 

Κίνηση στην Giulia Speciale Montreal δίνει ο δίλιτρος turbo κινητήρας των 280 ίππων που συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο ένδοξος πρόγονος της εφοδιαζόταν με ένα ατμοσφαιρικό V8 σύνολο 2,6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο εμπρός, αλλά μετέδιδε την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Σχόλια