Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Επίσημο: Αυτό είναι το πρόγραμμα του 69ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Έχουμε αγώνα και επίσημα! Ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα του 69ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 8 έως και 11 Σεπτεμβρίου στη Στερεά Ελλάδα και στη περιοχή του Λουτρακίου Κορινθίας.


Ο αγώνας περιλαμβάνει συνολικά 17 ειδικές διαδρομές μήκους 308 χιλιομέτρων ενώ θα υπάρξει σούπερ ειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ μήκους 2 χιλιομέτρων αλλά κυρίως θα έχουμε νυχτερινή στους διάσημους "Βωξίτες"! Γεγονός πάντως είναι πως ο αγώνας δεν ακολουθεί πιστά το φορμά του 2021 αλλά αντιθέτως εξελίσσεται καθώς προστίθενται αρκετές νέες ειδικές και άλλες που έχουν να χρησιμοποιηθούν πολλά χρόνια. 


Η αρχή γίνεται με το shakedown το πρωί της Πέμπτης στη Λαμία, που αποτελεί και το κέντρο του αγώνα, ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κατηφορίσουν στην Αθήνα για την πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη αλλά την σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί διανυκτέρευση στο Λουτράκι.

Την επόμενη ημέρα τα αγωνιστικά θα μπουν στην ειδική "Λουτράκι" περί τις 10.00' ενώ ακολουθεί το "Χαρβάτι" μήκους 14 χλμ ενώ θα έχουμε και δεύτερο πέρασμα από το Λουτράκι. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς την Αττική και την ειδική "Δάφνη" που είναι τελείως καινούργια ενώ ακολουθεί η "Ευαγγελίστρια" και η γνωστή "Λιβαδειά". Μετά από μία ανασυγκρότηση στην Ιτέα ακολουθεί το...κερασάκι της τούρτας, οι βραδινοί "Βωξίτες" όπου αναμένεται να γίνει...χαμός από κόσμο! Και όλα αυτά χωρίς ενδιάμεσο σέρβις παρά μόνο ένα tire fitting zone στην Αλίαρτο Βοιωτίας. 


Το Σάββατο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περνά στην Φθιώτιδα με πρωινό ξύπνημα στις 07.00' και flying στον γνωστό από πέρσι "Πύργο" των 33 χλμ και κατόπιν στο "Περιβόλι" των 18 χλμ. Ακολουθεί ο  ακροπολικός "Ταρζάν" και σέρβις στη Λαμία. Το απογευματινό loop περιλαμβάνει ένα ακόμη πέρασμα από τις ίδιες ειδικές όπου και εδώ αναμένεται πλήθος κόσμου.

Η Κυριακή περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές με την αρχή να γίνεται με την αγαπημένη μας "Ελάτεια-Ρεγγίνι" και να ακολουθεί το κλασικό "Ελευθεροχώρι" στο Καλλίδρομο. Το 2ο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι μάλιστα θα λειτουργήσει και ως Power Stage. Ευχή μας μόνο να μην επαναληφθούν τα περσινά... παρατράγουδα στη λίμνη με τους ανεξέλεγκτους και θερμόαιμους "φίλους" που ακύρωσαν την επανάληψη της ειδικής.

Μείνετε συντονισμένοι...


Σχόλια