Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

24h LeMans: θέαμα και σασπένς μέχρι τέλους

Μετά από 24 ώρες συνεχούς, ανηλεή αγώνα και "μάχη" απέναντι στην κούραση, στην εξάντληση και στην αξιοπιστία των πρωτότυπων και αγωνιστικών αυτοκινήτων, η Toyota πήρε την πρώτη θέση με το πρωτότυπο TS010, όπως και αναμενοταν.


Στην κορυφαία κατηγορία Hypercar λοιπόν οι Ιάπωνες έκαναν περίπατο κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου στο θρυλικό 24ωρο αγώνα αντοχής του LeMans

Αν και η νίκη φάνηκε να ήρθε εύκολα για το αυτοκίνητο με το νούμερο 8 και πλήρωμα τους Buemi/Hartley/Hirakawa, δεν ήταν απολύτως έτσι. Το πρωί το Κυριακής το πρωτότυπο με το νούμερο 7 της Toyota ενώ ήταν πρωτοπόρο αναγκάστηκε να μπει στα pits για ολικό reset του υβριδικού συστήματος του αυτοκινήτου χάνοντας πολύ χρόνο και μαζί την πρώτη θέση.


Από εκεί και πέρα, 5 γύρους πίσω από τη δεύτερη Toyota τερμάτισε το αυτοκίνητο #709 της αμερικανικής Glickenhaus  ενώ η Alpine έκανε ένα απογοητευτικό αγώνα χτυπημένη όμως και από ατυχίες.


Στην LMP2 νικήτρια ομάδα η βρετανική Jota με το πρωτότυπο #38 ενώ όλα τα λεφτά ήταν η κόντρα στην GTE PRO κατηγορία όπου η Porsche 911 RSR με το #91 στις πόρτες όπου μετά από απανωτές εναλλαγές στην κορυφή μεταξύ Corvette, Porsche και Ferrari πήρε την πρώτη θέση στην τελευταία σαιζόν της συγκεκριμένης κατηγορίας.


Στην GTE Am νικήτρια η ομάδα της TF Sport με την Aston Martin Vantage AMR #33 με τον 50χρονο Ben Keating να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο LeMans μαζί με τους Sorensen/Chaves που μοιράστηκαν το τιμόνι μαζί του.


Ραντεβού το 2023 για την εκατοστή επέτειο του θρυλικού αγώνα αντοχής στην πίστα του LaSarthe.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.






Σχόλια