Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

WRC Ράλλυ Πορτογαλίας: επιτέλους χώμα (+video)

Μετά από σχεδόν 4 μήνες από την έναρξη της φετινής σαιζόν WRC και το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ήρθε η ώρα για την πρώτη επαφή των νέων υβριδικών αγωνιστικών με το χώμα! Έτσι το ερχόμενο σαββατοκύριακο Toyota, Hyundai και Ford M Sport θα βρεθούν στα βόρεια της Πορτογαλίας για τον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Συγκεκριμένα το Ράλλυ Πορτογαλίας έχει ως συνήθως κέντρο του αγώνα την πόλη του Matosinhos που γειτνιάζει με το Porto. Τα 100 αγωνιστικά που θα συμμετάσχουν θα τρέξουν 22 ειδικές διαδρομές και 330 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το ράλλυ ξεκινά το βράδυ της Πέμπτης 19 Μάϊου με την μικρή υπερειδική της Coimpra.

Ο πραγματικός αγώνας ξεκινά την Παρασκευή με 8 ειδικές 121 χιλιομέτρων, συνεχίζεται το Σάββατο με άλλες 7 ειδικές ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή με 6 ειδικές και μόλις 48 αγωνιστικά χιλιόμετρα με την κλασική και θεαματική Fafe να κλείνει το ράλλυ ως Power Stage. Γενικότερα, η ποιότητα των ειδικών διαδρομών αναμένεται να είναι η "γνωστή" πορτογαλική, δηλαδή λεπτή πούδρα και αμμώδης υφή των χωμάτων και αυτό γιατί δεν προβλέπεται κάποια βροχή καθ' όλο το 4ήμερο του αγώνα.

Το σημαντικό όμως για το Ράλλυ Πορτογαλίας δεν είναι μόνο οτι θα δούμε τα νέα αγωνιστικά σε χώμα για πρώτη φορά φέτος αλλά κυρίως γιατί θα ξαναδούμε τους...γνωστούς "θεούς" ξανά ταυτόχρονα σε δράση! Φυσικά αναφερόμαστε στους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier οι οποίοι θα δώσουν βροντερό παρών στα χώματα του Porto. Ο πρώτος με Ford Puma Rally1 της M Sport ενώ ο έτερος Seb με Toyota GR Yaris Rally1

Εννοείται πως στις δηλώσεις τους οι δύο "goat" κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά σίγουρα αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να κατακτήσουν τη νίκη. Και εδώ είναι η ουσία, μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία ο Loeb με το Puma σε χωμάτινο τερέν ή το καλύτερα στημένο σε χώμα Yaris θα εξασφαλίσει στον Ogier την πρώτη θέση, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς από τον ομοεθνή του;

Και επιπλέον, πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι "νέοι" μπροστά στη μονομαχία των δύο καλύτερων οδηγών στην ιστορία του WRC; Θα καταφέρει ο Kalle Rovanpera να μπει σφήνα στους Seb ή μήπως ο Ott Tanak θα κάνει επιτέλους την ολική επαναφορά που άφησε στη μέση από την Κροατία; Επιπλέον, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η επίδοση του Thierry Neuville ο οποίος δήλωσε οτι δεν αισθάνεται πολύ σίγουρος για τον συγκεκριμένο ράλλυ.

Αλήθεια, εσάς ποιες είναι οι προβλέψεις για τον νικητή του Ράλλυ Πορτογαλίας;


Σχόλια