Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Οριστικό: Porsche και Audi μπαίνουν στη Formula1 (+video)

Μετά από φήμες και εικασίες αρκετών μηνών, τελικά μόλις πριν λίγο επιβεβαιώθηκε επίσημα οτι η Porsche και η Audi, τα δύο "στολίδια" του VAG μπαίνουν στη Formula 1.


Όπως δήλωσε ο ίδιος ο CEO του γκρουπ, Herbert Diess, από το 2026 οι δύο μπράντες θα είναι πλήρη μέλη στο grid επιδιώκοντας φυσικά νίκες και πρωταθλήματα. Σύμφωνα με τον Γερμανό, η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η ιδανική καθώς τότε πρόκειται να αλλάξουν εκ νέου οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 με την περαιτέρω "ηλεκτροποίηση" των μοτέρ αλλά και την εισαγωγή πλήρως συνθετικών καυσίμων.


"Όταν όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση, όπως θα συμβεί το 2026, τότε όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες", δήλωσε ο Diess.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια η Formula 1 είναι  το επίκεντρο των motorsport παγκοσμίως  αποτελώντας σαφώς την ιδανικότερή ευκαιρία για προβολή των κατασκευαστών. 

Όσο για τα σενάρια συνεργασίας, καθώς η Porsche είναι "παλιά" στο χώρο, εκτιμάται οτι θα επιβεβαιωθούν αυτά που την ήθελαν να τα βρίσκει με την Red Bull Racing. Από την άλλη, η Audi βρίσκεται ακόμη σε...σχέδια και προτάσεις-αναζητήσεις με διάφορες ομάδες του grid. Αν και η αλήθεια είναι πως οι επιλογές δεν είναι πολλές, αν αφαιρέσουμε την πιθανότητα εξαγοράς μιας υπάρχουσας ομάδας. 

Αν γνωρίζετε Γερμανικά και έχετε...υπομονή μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Diess στο παρακάτω video.


Σχόλια