Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η νέα Lotus Emira GT4 είναι ένα όνειρο (+video)

 Ίσως σε μια άλλη χώρα, σε μία άλλη εποχή! Μόνο έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η αντίδραση μας μπροστά στη θέα της Lotus Emira GT4.

Το νέο supercar των Βρετανών είναι πραγματικά από μια άλλη εποχή! Μια εποχή τόσο petrolhead που φαίνεται πώς δεν ανήκει στο παρόν. Το παρόν που είναι γεμάτο μπαταρίες, kWh και ηλεκτρικές αυτονομίες που φαντάζει πραγματικά τόσο ασήμαντο μπροστά στην τελειότητα του 6-κύλινδρου "τουρμπάτου" μοτέρ της Lotus! 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τον Σεπτέμβρη του 2021 και το λανσάρισμα της Emira και οι Βρετανοί στο Hethel ανακοίνωσαν ότι η σπορ παραλλαγή GT4 είναι ήδη sold out για την επόμενη χρονιά! Λες και κρατούσαν κρυφή την ύπαρξή της ξαφνικά μας έφεραν...προ τετελεσμένου γεγονότος! 

Όπως και να έχει, η πισταδόρικη Emira GT4 βάζει φωτιά στα όνειρα μας με τον turbo V6 κινητήρα 3.5 λίτρων προερχόμενο από την Toyota, να υπόσχεται περί τους 400 ίππους. Φυσικά η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός, τί άλλου, χειροκίνητου σειριακού σασμάν 6 σχέσεων της Xtrac με το συνολικό βάρος του "ονείρου" να μην ξεπερνά τα 1.300 κιλά, πιστή στο δόγμα του Colin Chapman, τηρουμένων των αναλογιών πάντα.

Η αγωνιστική Emira GT4 είναι εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins, σπορ ελατήρια Bilstein ενώ και τα φρένα έχουν δεχτεί την περιποίηση της Lotus. Το ρεζερβουάρ καυσίμων είναι...96 λίτρων για ατελείωτα γυρολόγια στην πίστα των petrolhead ονείρων μας. 

Απολαύστε την Emira GT4 με τέρμα τον ήχο και αφήστε την να σας συναρπάσει.


Σχόλια