Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Skoda ετοιμάζει τη Fabia Monte Carlo (teaser video)

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1930 όταν η Skoda εγκαινίασε τη σειρά Monte Carlo με μια ειδική έκδοση για να σηματοδοτήσει τη δεύτερη θέση του αγωνιστικού της αυτοκινήτου στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1936 για οχήματα με κινητήρες έως 1.5 λίτρων. 

Το 1977, η εμβληματική 130 RS σημείωσε διπλή νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο για την κατηγορία έως 1.3 λίτρα. Αργότερα ήρθε και το πλέον επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας, το Fabia. Κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο πριν το Fabia Super 2000 θριαμβεύσει στην κατηγορία του στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 2013. 

Το επόμενο Fabia R5 προδιαγραφών Rally2 ήταν πρώτο στο WRC2 στον ίδιο αγώνα το 2017 και το 2018. Στη συνέχεια. η τσέχικη μάρκα γνώρισε επίσης επιτυχία με το νεότερο Rally2 evo


Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί μια ειδική έκδοση Fabia με το ιστορικό όνομα Monte Carlo. Παρά την πλούσια ιστορία στα ράλι, το κορυφαίο σουπερμίνι θα περιοριστεί σε οπτικές αναβαθμίσεις αντί να λάβει κάποιες σημαντικές μηχανικές αλλαγές. 


Πιθανότατα θα υπάρχει μια πιο σκληρή σπορ ανάρτηση και χαμηλότερο ύψος οδήγησης, αλλά μην περιμένετε κάτι παραπάνω από ισχύ.

Η Skoda Fabia Monte Carlo αναμένεται να λανσαριστεί  αργότερα φέτος μετά την επίσημη πρεμιέρα του, στις 15 Φεβρουαρίου.



Σχόλια