Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Porsche Taycan είναι το νέο Safety Car της Formula E (+video)

Η Porsche και η Formula E αποκάλυψαν σήμερα πως η Taycan θα ειναι το νέο επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας για τη νέα σαιζόν. Η πλήρως ηλεκτρικη Taycan θα ντεμπουτάρει ως safety car στις 28-29 Ιανουαρίου στην έναρξη της σεζόν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαστε περήφανοι που η Formula E εμπιστεύτηκε αυτή την αποστολή σε μια Porsche», λέει ο Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport. «Με το Taycan Turbo S ως το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας, συμβάλλουμε σημαντικά στην ασφάλεια της πίστας και υπογραμμίζουμε επίσης τη σημασία της Formula E για την Porsche Motorsport».

Η Porsche ανέπτυξε το χρώμα του αυτοκινήτου ειδικά για τη Formula E. Αν και το πίσω τέταρτο της γραμμής μπορεί να θυμίζει κάτι από... Rothmans που συνδέεται περίφημα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το χρωματικό σχέδιο είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από τις ομάδες που αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή, καθώς διαθέτει τα χρώματα κάθε αυτοκινήτου στο grid.

Η ξεχωριστή σχεδίαση δείχνει τη δέσμευσή μας για το επιτυχημένο μέλλον αυτής της καινοτόμου σειράς αγώνων», δήλωσε ο Laudenbach. «Αν και είμαστε αντίπαλοι στην πίστα, διαδίδουμε αυτό το μήνυμα στον κόσμο μαζί. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι αυτό θα μας δώσει επίσης τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε ένα νεότερο κοινό-στόχο που δεν είναι ακόμα λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E είναι μια Taycan Turbo S , που σημαίνει ότι οι κινητήρες του αποδίδουν 751 ίππους. Από το εργοστάσιο, η Taycan μπορεί να εκτοξευτεί από τα 0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα, που παρεμπιπτόντως, είναι ακριβώς ο ίδιος χρόνος με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula E.

Το μοντέλο έχει τροποποιηθεί, ωστόσο, για να διαθέτει roll cage και bucket καθίσματα με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων για τον Bruno Correia, τον μακροχρόνιο οδηγό αυτοκινήτου ασφαλείας της Formula E. Παίρνει επίσης έναν πυροσβεστήρα και ένα σύστημα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας. Για την επικοινωνία με τα μονοθέσια στην πίστα, η Taycan διαθέτει επίσης σύστημα φωτισμού αυτοκινήτου ασφαλείας και φώτα που αναβοσβήνουν, ενσωματωμένα στους προφυλακτήρες, καθώς και σύστημα Marelli Logger.


Σχόλια