Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Subaru Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru είναι εδώ!

Είναι γεγονός! Μόλις πριν μερικές ώρες η Subaru αποκάλυψε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Solterra, ένα SUV όχημα που υπόσχεται να βάλει τη Ιαπωνική φίρμα για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης! Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό...

Το νέο μοντέλο έχει αρκετές ομοιότητες εξωτερικά με το Toyota bz4x, το αντίστοιχο πρωτότυπο των Ιαπώνων που είδαμε πριν μερικούς μήνες. Βέβαια, η μπροστινή όψη του αυτοκινήτου έχει διαφοροποιηθεί αισθητικά ώστε να υιοθετεί την εταιρική ταυτότητα της Scoobie ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Όσον αφορά τα "μηχανικά" μέρη, το Subaru Solterra θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στους δύο άξονες κίνησης. Ο καθένας από αυτούς θα αποδίδει από 107 ίππους με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 214 άλογα. Η μπαταρία του SUV θα αγγίζει τα 71.4 kWh με την αυτονομία να υπολογίζεται περί τα 460 χιλιόμετρα. Και μιλάμε πάντα για την έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία όπου τα νούμερα είναι πάντα λίγο...μεγαλύτερα. Στην έκδοση της Ευρώπης αναμένεται η αυτονομία να είναι ελάχιστα μικρότερη λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών που ισχύουν. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η φόρτιση της μπαταρίας κατά 80% του Solterra θα γίνεται σε μόλις 30'. 

Αν και οι διαστάσεις του Solterra δεν έχουν πλήρως αποκαλυφθεί, το νέο SUV αναμένεται να αγγίζει τα 4.690 χιλ μήκος, 1.860 χιλ πλάτος και 1.650 ύψος ενώ το βάρος του θα κυμαίνεται στα 2.020 κιλά. Το σημαντικό είναι πως στο Subaru Solterra το παρόν θα δίνει το AWD X-mode σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας το οποίο θα προσδίδει διάφορα οδηγικά προφίλ στο αυτοκίνητο. 

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Subaru αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού με τις τιμές ακόμη να μην έχουν αποκαλυφθεί.


Εσάς, πώς σας φαίνεται η ιδέα ενός πλήρως ηλεκτροκίνητου SUV από τη Subaru; Για εμάς πάντως θα είναι ευπρόσδεκτο αλλά ελπίζουμε να μην...τρίζουν τα κόκκαλα του αειθαλούς Forester.

Σχόλια