Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Συγκλονιστική νίκη τίτλου για τον Mikkelsen στις Αζόρες (+video)

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Andreas Mikkelsen στο Ράλλυ Αζόρες για το ERC μόλις πριν από λίγο! Νίκη που έθεσε το Νορβηγό σε τροχιά τίτλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ σε μία συγκλονιστική μονομαχία που είχε έντονο άρωμα από...WRC!


Στον 5ο γύρο από τους οκτώ που αποτελούν το φετινό πρωτάθλημα και μόλις μία εβδομάδα μετά την παρουσία τους στο δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Andreas Mikkelsen και Dani Sordo. Ο Νορβηγός οδήγησε το "γνωστό" πράσινο Skoda Fabia Rally2 evo ενώ ο Ισπανός είχε στα χέρια του για λογαριασμό της MRF Tyres ένα Hyundai i20 R5. 


Πέρα από τους δύο "παγκόσμιους" οδηγούς, το παρόν έδωσαν οι μόνιμοι πρωταγωνιστές του ERC, ο πρωταθλητής Alexey Lukyanuk με Citroen C3 R5 που όμως τέθηκε εκτός μάχης με το...καλημέρα από ένα κλατάρισμα αλλά και μία έξοδο που κόστισε αρκετό χρόνο. Στην μάχη των Αζορών  ο τοπικός οδηγός και πολυνίκης του ράλλυ, Ricardo Moura με Skoda Fabia Rally2 evo, ο νεαρός και φιλόδοξος Τσέχος Eric Cais με Ford Fiesta Rally2 και ο Ισπανός Efren Llarena επίσης με Skoda.


Μετά την υποχώρηση του Ρώσου με το Citroen, η μάχη δόθηκε μεταξύ Sordo και Mikkelsen που κονταροχτυπιόταν ειδική με ειδική, με διαφορές ελάχιστων δευτερολέπτων. Οι δύο οδηγοί έφτασαν μάλιστα το χθεσινό 1ο σκέλος του ράλλυ με διαφορά μόλις 0,1''! Ναι, σωστά διαβάσατε, μόλις 0,1 δευτερόλεπτα.


Η μάχη συνεχίστηκε και στο σημερινό 2ο σκέλος με τον Mikkelsen να φτάνει στην τελευταία, πανέμορφη και εμβληματική ειδική διαδρομή Sete Citades, με διαφορά 13 δευτερολέπτων. Εκεί όλοι καρδιοχτύπησαν καθώς ο Sordo πήγε flat out σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πιάσει το Νορβηγό, χωρίς αποτέλεσμα όμως.


Στην 3η θέση όμως η αλλαγή έγινε όντως στην τελευταία ειδική καθώς ο μέχρι τότε Moura είχε μια έξοδο σε μια κλειστή δεξιά στροφή με αποτέλεσμα να τουμπάρει, να χάσει πολύτιμό χρόνο και μαζί την θέση του, που κατέληξε στον πανευτυχή Efren Llarena και τη συνοδηγό του Sara Fernandez.


Απομένουν ακόμη τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του ERC και φαίνεται πως πραγματικός θριαμβευτής θα είναι ο Andreas Mikkelsen που...παίζει σε δύο ταμπλό! Πρωτάθλημα στο ERC αλλά και στο WRC2 λογικά θα σημάνει και την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία WRC που επιθυμεί διακαώς ο Νορβηγός μετά την αποχώρησή του από την VW.



Σχόλια