Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ντεμπούτο για το νέο Hyundai i20 N Rally2 στο Ypres Rally WRC Βελγίου

Η Hyundai Motorsport παρέδωσε το πρώτο Hyundai i20 N Rally2 στην Customer Racing πριν από το Ypres Rally Belgium (13-15/8), όπου το αυτοκίνητο θα κάνει το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο στην κατηγορία WRC 2 με τους νέους οδηγούς της Hyundai Motorsport Customer Racing, Oliver Solberg και Jari Huttunen.


Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο για την Hyundai Motorsport και έρχεται πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμα του Hyundai i20 R5 όπου και εκείνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Βελγικό ράλι, συμμετέχοντας ως πλοηγός στον τότε γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Τόσο ο Solberg όσο και ο Huttunen θα φτάσουν στον αγώνα πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία τους με προγραμματισμένες δοκιμές σε δρόμους πριν από την άφιξή τους στο service park.

Βασισμένο στο μοντέλο i20 N μαζικής παραγωγής, το νέο i20 N Rally2 διαθέτει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό που προορίζεται για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί του τμήματος Customer Racing επωφελήθηκαν από τα αναμφίβολα πλεονεκτήματα του i20 R5, αλλά και εφάρμοσαν στην πράξη τα αγωνιστικά διδάγματα που αντλήθηκαν από τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ισχυρό ολοκληρωμένο πακέτο που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε κάθε βασικό σχεδιαστικό τομέα - από την απόδοση και την αξιοπιστία έως τον χειρισμό και την οδηγική ικανότητα - μετά από περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα δοκιμών από τα τέλη του 2020.


Το εκτενές πρόγραμμα δοκιμών πραγματοποιήθηκε σε χαλίκια, άσφαλτο αλλά και χιόνι σε όλη την Ευρώπη, καθώς το τμήμα Customer Racing προσπάθησε με επιτυχία να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο που θα ήταν εξίσου ισχυρό σε όλες τις επιφάνειες - όχι μόνο για το WRC 2, αλλά για ένα ευρύ φάσμα εθνικών και διεθνών αγώνων όπου η κατηγορία Rally2 έχει γίνει η κορυφαία κατηγορία.

Με αυτόν τον ξεκάθαρο στόχο ανάπτυξης ενός αυτοκινήτου που μπορεί να νικήσει σε κάθε ράλι με οποιονδήποτε οδηγό - ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας ή το προσωπικό στυλ οδήγησης - οι μηχανικοί βασίστηκαν στην τεχνογνωσία των οδηγών, συμπεριλαμβανομένων των Solberg και Huttunen καθώς και των οδηγών του WRC Craig Breen και Ott Tänak. Κάθε οδηγός που συμμετείχε στην ομάδα δοκιμών έφυγε με μια θετική αίσθηση για το νέο αυτοκίνητο, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στην ανάπτυξη του τελικού αποτελέσματος.

Ο κ. Andrew Johns, Hyundai Motorsport Customer Racing Manager δήλωσε: 
“Μετά από ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα δοκιμών με το Hyundai i20 N Rally2, το πρώτο αγωνιστικό του ντεμπούτο είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για εμάς. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα ισχυρό ολοκληρωμένο πακέτο χάρη στις προσπάθειες των σχεδιαστών και των μηχανικών μας και τώρα έχουμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε στις ειδικές διαδρομές. Τόσο ο Oliver όσο και ο Jari είναι καλά προετοιμασμένοι για το Ypres Rally Belgium, έχοντας συμμετάσχει ενεργά σε όλη τη φάση των δοκιμών. Η επιπλέον προετοιμασία που έκαναν με τις ομάδες τους πριν από τις ειδικές διαδρομές θα δώσει την τελική ώθηση ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα. Φυσικά, το Ypres Rally Belgium είναι μόνο η αρχή της δουλειάς μας για τη διάθεση του i20 N Rally2 σε όλο τον κόσμο”.

Σχόλια