Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Το Audi RS3 είναι ο νέος "βασιλιάς" του Nurburgring (video)

Μόλις πριν από 20 ημέρες περίπου παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο hothatch της Audi βάζοντας φωτιά στην έτσι και αλλιώς "καυτή" κατηγορία. Το νέο RS3 ήρθε να ριχτεί στη μάχη των μικρομεσαίων πεντάθυρων αυτοκινήτων επιδόσεων δίπλα στα Honda Civic Typer-R, Renault Megane RS Trophy-R, Mercedes AMG A45s και στο "αλήστου μνήμης" Ford Focus RS της προηγούμενης γενιάς.

Και φυσικά η Audi για να δείξει τα...δόντια στους αντιπάλους της, το έριξε στη μάχη του Nurburgring. Ως γνωστό, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος χαμός ως προς το ποιο αυτοκίνητο θα διανύσει την "πράσινη κόλαση" στο μικρότερο δυνατό χρόνο. 

Έτσι, το γερμανικό hatchback ολοκλήρωσε τα περίπου 22 χιλιόμετρα της θρυλικής πίστας σε μόλις 7:40:748 εκθρονίζοντας το Megane RS Trophy-R από την πρώτη θέση στην κατηγορία compact που κατείχε έως τότε με 7:45:389. Σίγουρα δεν το λες και μικρή διαφορά!

Και αν δεν γνωρίζετε τα τεχνικά specs του νέου γερμανικού πυραύλου να υπενθυμίσουμε οτι εφοδιάζεται με έναν 5-κύλινδρο turbo κινητήρα 2.5 λίτρων. Η απόδοση του μοτέρ αγγίζει τα 394 άλογα και τα 500 Nm ροπής μεταφερόμενα φυσικά και στους τέσσερεις τροχούς. Για το κλασικό 0-100 το Audi RS3 χρειάζεται μόλις 3.8'' ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 290 χλμ/ώρα! Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει λειτουργία drift για τους θερμόαιμους ενώ το σύστημα torque splitter, σύμφωνα με την Audi,  εξασφαλίζει άψογη κατανομής ροπής και άψογη οδική συμπεριφορά εντός της στροφής.

Μάλιστα το αυτοκίνητο που έγινε το ρεκόρ δεν ήταν κάποια ειδική έκδοση αλλά ένα καθαρά εμπορικό όχημα καθώς εφοδιαζόταν με τα κεραμικά φρένα 19 ιντσών που παρέχει η Audi, τα semi slick ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R αλλά και την σπορ ενεργή ανάρτηση Audi RS.

Απολαύστε το video με τέρμα τον ήχο...


Σχόλια