Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Peugeot παρουσίασε το πρωτοποριακό 9X8 για το WEC (+video)

Μόλις πριν από λίγες ώρες η Peugeot παρουσίασε το αγωνιστικό πρωτότυπο με το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το γνωστό μας WEC, από την επόμενη χρονιά. Το όνομα του κλειστού μονοθέσιου ακούει στο όνομα 9X8 και εντάσσεται φυσικά στην καινούργια hypercar κατηγορία που εισήγαγε φέτος η FIA προκειμένου να κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα!

Και φαίνεται πως το πέτυχε! Αφού εκτός της Toyota και της Peugeot που "μπαίνει" το 2022, ήδη έχουν ανακοινώσει οτι θα συμμετάσχουν και οι Ferrari, Audi και Porsche. Και αυτές επιπλέον των ByKolles και Glickenhaus αλλά και της Alpine! Οπότε κάπου εδώ θα μας επιτρέψετε να αναφωνήσουμε: Ποια Formula 1;


Πίσω στο Peugeot 9X8 όμως. Πέρα από την εκπληκτική εμφάνιση του μονοθεσίου που έτσι και αλλιώς ήταν κάτι αναμενόμενο από τους Γάλλους, ιδιαίτερα εντυπωσιάζει η απουσία πίσω αεροτομής. Οι κανονισμοί της Hypercar κατηγορίας είναι αρκετά ανοικτοί στο αεροδυναμικό κομμάτι και έτσι η Peugeot ξεπέρασε τα συνηθισμένα μετατρέποντας το 9X8 σε ένα πραγματικό "εργαστήριο" αεροδυναμικής!


Για την ιστορία να πούμε οτι όσον αφορά το όνομα, το "9" είναι η λογική συνέχεια των πρωτοτύπων 905 και 908 των δεκαετιών του '90 και 2000 που είχαν κερδίσει το θρυλικό LeMans. Το "X" φανερώνει την τετρακίνηση του αγωνιστικού ενώ το "8" ακολουθεί την ονοματοδοσία των σημερινών εμπορικών μοντέλων της Peugeot.


Στα σημαντικά, το αγωνιστικό πρωτότυπο των Γάλλων είναι φυσικά τετρακίνητο όπως προαναφέραμε ενώ κινείται από ένα υπερσύγχρονο υβριδικό μοτέρ απόδοσης τουλάχιστον 680 ίππων. Στην πλάτη του πιλότου φιλοξενείται ένας bi-turbo V6 κινητήρας 2.6 λίτρων ενώ στον μπροστινό άξονα "ζει" το ηλεκτρικό μοτέρ 200 kW μαζί με το αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων. Όσον αφορά τη μπαταρία του συστήματος αυτή θα είναι χωρητικότητας 900 volts. 

Ανυπομονείτε και εσείς για το 2022;




Σχόλια