Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Audi κατεβάζει "dream team" στο Dakar του 2022

Η Audi έκανε τελικά το "μπαμ" όσον αφορά τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν κάτω από το σήμα της στο Rally Dakar του 2022.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια "dream team" αφού μαζί της θα τρέξουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Ο λόγος για τον πολυνίκη του Dakar, Stephane Peterhansel που μαζί με τον συνοδηγό του Edouard Boulanger που θα συμμετέχουν με το πλήρες ηλεκτρικό πρωτότυπο εκτός δρόμου όχημα της Audi. 

Δεύτερο πλήρωμα ο "matador" Carlos Sainz με τον Lucas Cruz στο δεξί μπάσκετ ενώ στο τρίτο αυτοκίνητο θα βρίσκεται ο "μόνιμος οικότροφος" της Audi Σουηδός Mattias Ekstrom με τον ομοεθνή του, πρώην wrc και όχι μονο, οδηγό Emil Bergkvist.

Αν δεν γνωρίζετε πολλά για το Dakar και τον Peterhansel να σας ενημερώσουμε ότι έχει 14 νίκες στο παλμαρέ του, με την τελευταία μόλις στο φετινό αγώνα.

Ο Sainz από την άλλη μεριά, πέρα από τους δύο τίτλους στο wrc, έχει σημειώσει τρεις νίκες στο Dakar με πιο πρόσφατη αυτή του 2020.

Ο Σουηδός Ekstrom είναι με λίγα λόγια ο "mister Audi" καθώς τρέχει σε κάθε μορφής motorsport συνήθως υπό την σκέπη τη σκέπη της γερμανικής εταιρίας. Πρωταθλητης DTM, παγκόσμιος πρωταθλητής Rallycross, συμμετοχές στο wrc, Nascar ενώ φέτος τρέχει στο νεοσύστατο Extreme-E.

Το Rally Dakar θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2022 στη Σαουδική Αραβία. 


Σχόλια