Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ράλλυ Ακρόπολις (+video)

Το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο WRC! Και επέστρεψε για τα καλά! Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την τιμή και την τύχη να συναντήσουμε τους σύγχρονους "θεούς" στις σκονισμένες ειδικές διαδρομές των βουνών μας. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως ο εθνικός μας αγώνας θα περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τουλάχιστον και το 2022!

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες ως προς τη βάση του ράλλυ ή τις διαδρομές που θα ακολουθήσει. Σταδιακά όμως θα γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν πάντως, φαίνεται πως η οργανωτική επιτροπή κλίνει προς το Λουτράκι λόγω των σύγχρονων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και των γενικότερων υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή. Σημαντικό ρόλο παίζει και η μικρή απόσταση από την Αθήνα. Ας μην ξεχνάμε οτι και τα τελευταία χρόνια που το Ακρόπολις ήταν στο ημερολόγιο του WRC, διεξαγόταν γύρω από την παραθαλάσσια κωμόπολη. 

Από την άλλη, η περιοχή της Φθιώτιδας και της Φωκίδας έχουν σίγουρα ιστορικότερες και ίσως δυσκολότερες ειδικές διαδρομές που όλοι θα θέλαμε να επισκεφθούμε. Αυτό που διαρρέεται είναι οτι η 1η ημέρα του αγώνα θα κινείται βόρεια της Κορινθίας με κατεύθυνση τους Βωξίτες, τη Θήβα αλλά και το Δροσοχώρι!

Επιπλέον, αν και στα ράλλυ με καθεστώς αναπληρωματικού αγώνα έχει δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής τους με λιγότερα από 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα, εντούτοις το Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι αντάξιο της σύγχρονης ιστορίας του. Έτσι, θα έχουμε σίγουρα το "στάνταρ" αριθμό χιλιομέτρων για να το ευχαριστηθούμε όπως πρέπει!

Και στο κρίσιμο ερώτημα: Θα υπάρχουν θεατές στο ράλλυ; Η απάντηση φυσικά ακόμη δεν έχει δοθεί αλλά κατά πάσα πιθανότατα, ναι! Επιδίωξη της οργανωτικής επιτροπής είναι να υπάρχει κόσμος τόσο στο Service Park όσο και στις ειδικές. Μέχρι το Σεπτέμβριο άλλωστε αναμένεται μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας όλα να κυλήσουν ομαλά.


Ραντεβού στα βούνα!

Σχόλια