Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Έχετε δει πως δουλεύει ένας κινητήρας από μέσα; (video)

Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι όχι, τότε το video του θέματος θα σας ενθουσιάσει! Στη Ρωσία (που αλλού;) είχαν τη φαεινή ιδέα να μάθουν πώς λειτουργεί στην πράξη ο κινητήρας ενός παλιού Lada. Και φυσικά να το κινηματογραφήσουν για να το δούμε και όλοι εμείς.

Έτσι, αφού τα μέλη της ομάδας Garage24 αφαίρεσαν το καπάκι του μοτέρ και το κάρτερ, τα χρησιμοποιήσαν ως μήτρες για να δημιουργήσουν πιστά αντίγραφα τους από...plexiglass, αρκετά χοντρά για να αντέξουν τις μεγάλες θερμοκρασίες του κινητήρα. 

Τα "πλαστικά" κομμάτια τοποθετήθηκαν στα ανάλογα μέρη και η μηχανή πήρε εμπρός. Αν και για μια στιγμή βλέποντας το video πιστέψαμε πως το όλο πείραμα απλώς θα...εκραγεί, το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό! Μέσα από το plexiglass βλέπουμε όλη την κίνηση των ωστηρίων και της καδένας αλλά και το "ταξίδι" των λαδιών από το πάνω μέρος της μηχανής έως το κάρτερ. 

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα στον κινητήρα όταν λειτουργεί, τουλάχιστον στη θεωρία, είναι κάτι τελείως διαφορετικό να το έχεις ολοζώντανο στην πράξη μπροστά σου. Ειδικά, βλέποντας τον στροφαλοφόρο να παίρνει τεράστιες ροπές, σίγουρα αισθάνεσαι δέος μπροστά στη μηχανική τελειότητα ενός "απλού" μοτέρ Lada. Φανταστείτε λοιπόν τί γίνεται σε έναν πανίσχυρο V12 της Ferrari...


Σχόλια