Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου Opel Astra (by Stellantis)

Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια από την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του Opel Astra. Και όσο επιτυχημένο εμπορικά και αν κρίνεται το μικρομεσαίο hatchback των Γερμανών, έξι χρόνια στη αγορά φαντάζουν πολλά! 

Έτσι, φαίνεται πως έρχεται σταδιακά το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάσταση του πιο καλοπούλητου μοντέλου της Opel. Υπό τη σκέπη του ομίλου Stellantis πλέον, το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει πολλά κοινά με το επίσης αναμενόμενο Peugeot 308. 

Οι διαφορές ξεκινούν από το μπροστινό μέρος με τα φωτιστικά σώματα να είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Καινούργια είναι και η μάσκα που φαίνεται να έχει επιρροές από το νεότευκτο Mokka. Κοιτώντας από το πλάι, βλέπεις πως το νέο μοντέλο έχει εγκαταλείψει την έντονη καμπυλωτή οροφή του παλιότερου Astra ενώ και τα πίσω φώτα έχουν επίσης "κάτι" από Mokka. 

Όπως να έχει, το νέο Astra θα βασίζεται στη γαλλική πλατφόρμα EMP2 που σημαίνει οτι θα δούμε σίγουρα hybrid εκδόσεις, τόσο ήπιας μορφής όσο και plug in. Το σημαντικότερο, η Opel διέρρευσε πως θα δούμε και μια ισχυρή OPC έκδοση στα πατήματα του Peugeot 308 PSE. Τί σημαίνει αυτό; Μα φυσικά μια ιπποδύναμη περί τα 300 άλογα που θα δώσει εκρηκτικές επιδόσεις στο γερμανικό hatchback.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέας γενιάς Astra θα παρουσιαστεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ενώ θα το δούμε στους δρόμους στις αρχές του 2022.







Σχόλια