Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του νέου Citroen C5

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής για το επερχόμενο Citroen C5 που λείπει από την γκάμα των Γάλλων εδώ και 3 χρόνια, εμφανίστηκαν καινούργιες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του νέου μοντέλου. Μόνο που αν και όλοι περιμέναμε κάποιο sedan σχεδιασμό στα πρότυπα των παλαιότερων γενεών, πέσαμε έξω.

Από ότι φαίνεται, η Citroen ακολουθεί και στην περίπτωση του C5 την συνταγή του νεότευκτου C4 C-Cross. Επιτυχημένη ή όχι η συνταγή, είναι καθαρά υποκειμενικό. Έτσι, το νέο μοντέλο είναι στην ουσία ένα υπερυψωμένο crossover ή συνδυασμός "ψηλού" sedan με station wagon. 

Αν και καμουφλαρισμένο το νέο C5 φαίνεται πως διαθέτει μια κομψή σιλουέτα στα πρότυπα της σχολής των Γάλλων ενώ και η μάσκα ακολουθεί τη φιλοσοφία της Citroen.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το C5 θα βασίζεται στην EMP2 πλατφόρμα του ομίλου Stellantis. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει δυνατότητα για τετρακίνηση αλλά και για plugin υβριδική έκδοση με 2 ηλεκτροκινητήρες.

Τα τελευταία νέα από τη Citroen αναφέρουν πως η εταιρία ποντάρει πολλά στο νέο μοντέλο θέλοντας να το καταστήσει ως ένα πιο από τα επιτυχημένα της αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών. Ταυτόχρονα, το νέο C5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη έκθεση της Σανγκάη τον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία του στην Ευρώπη να προσδιορίζεται προς τος τέλος του 2021.


Σχόλια