Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Amazon παραδέχεται οτι παρακολουθεί τους οδηγούς-υπαλλήλους της

Μπορεί στην Ελλάδα η Amazon να μην είναι ευρέως γνωστή καθώς πρακτικά δεν δραστηριοποιείται ακόμη στη χώρα μας αλλά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είναι κυριολεκτικά μια εταιρεία κολοσσός στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και όχι μόνο.

Αυτό που προβληματίζει όμως είναι η καταπάτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των υπαλλήλων της. Συγκεκριμένα, στο Κολοράντο των ΗΠA, η Amazon αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες εντός των φορτηγών της που πραγματοποιούν παραδόσεις των προϊόντων της. Και όλα καλά μέχρι εδώ...

Σκοπός της εταιρίας όμως, είναι να παρακολουθεί με ακρίβεια τους οδηγούς της όχι μόνο για τα δρομολόγια και τις στάσεις, που έτσι και αλλιώς ελέγχονται, αλλά να τους παρατηρεί με μεγάλη λεπτομέρεια. 

Το παραπάνω αποκάλυψε οδηγός της εταιρίας ο οποίος και παραιτήθηκε αφού ενοχλήθηκε - και δίκαια - από την τοποθέτηση της κάμερας. Σύμφωνα με τον υπάλληλο, η κάμερα κατέγραφε τη στάση του σώματος, αν ο οδηγός ήταν κομψός και...περιποιημένος, αν νύσταζε, ακόμη και αν χάζευε στο δρόμο κοιτώντας αριστερά και δεξιά. Επιπλέον, η Amazon απαιτεί από τους οδηγούς της να ποστάρουν μία selfie τους κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν την εργασία τους σε ένα app της εταιρείας, άγνωστο για ποιον λόγο. Αν διαπιστωθεί οτι κάτι δεν "αρέσει" στο smart λογισμικό που συνοδεύει την κάμερα, αμέσως το...ακατάλληλο υλικό προωθείται στους προϊσταμένους για τα περαιτέρω.

Σε απάντηση των καταγγελιών ο αμερικανικός κολοσσός δήλωσε πως όλα γίνονται για την ασφάλεια του προσωπικού της παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος ή κάποιου άλλου σοβαρού συμβάντος.

Πώς σας φαίνεται η πρακτική της Amazon για τοποθέτηση κάμερας μέσα στα φορτηγά της; Θα δεχόσασταν μια τέτοια δουλειά ή θα αντιδρούσατε στην "επεξεργασία" των φωτογραφιών σας;

Σχόλια