Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Παρουσιάστηκε το line-up της M-Sport για το 2021 για το WRC

Μετά από αρκετές εικασίες και σενάρια που κυκλοφορούσαν από το τέλος της φετινής σαιζόν στο WRC, η M-Sport ανακοίνωσε επίσημα το line up των οδηγών της για το φετινό πρωτάθλημα.

Επικεφαλής της ομάδας του Malcolm Wilson τίθεται ο νεαρός πρωταθλητής ράλλυ Μ. Βρετανίας Gus Greensmith με τον Elliott Edmondson θα τρέχουν το 1ο Fiesta WRC με πλήρες πρόγραμμα για όλη τη χρονιά. 

Το 2ο Fiesta θα μοιράζονται οι Teemu Suninen με άγνωστο ακόμη συνοδηγό αφού ο πολύπειρος Jarmo Lehtinen αποχώρησε και θα εναλλάσσονται με τον ελπιδοφόρο Γάλλο Adrien Fourmaux με συνοδηγό τον Renaud Jamoul.

Για τον Φιλανδό δεν έχει καθοριστεί ακόμη σε ποια ράλλυ θα τρέξει ενώ ο Fourmaux θα διεκδικήσει παράλληλα τον τίτλο και στην WRC2 κατηγορία με Fiesta Rally2. 

Η αλήθεια είναι πως δεν πέσαμε και πολύ έξω στις προβλέψεις μας από τη στιγμή που ο Andreas Mikkelsen αποφάσισε να τρέξει με Skoda Fabia Evo2 στο WRC2 με σκοπό την επάνοδο του σε εργοστασιακή ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας το 2022. Όσο για τον Esapekka Lappi έχουμε την αίσθηση οτι δεν ταίριαξε ποτέ με την ομάδα από την Cumbria, προφανώς αισθανόμενος άβολα με το Fiesta WRC.

Από την άλλη, ο Greensmith αν και πρωταθλητής Μ. Βρετανίας, σίγουρα δεν αποτελεί και τον οδηγό-φόβητρο των αντιπάλων. Το σίγουρο είναι πως κουβαλά αρκετούς χορηγούς πίσω που θα βοηθήσουν οικονομικά την M-Sport. Αυτό άλλωστε υπονόησε και ο Richard Millener, ο team principal της ομάδας.

Η αλήθεια είναι πως η επιδημία του Covid19 επηρέασε αρνητικά τα οικονομικά της M-Sport και αναγκαστικά προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα. Αν η χρονιά μας το επιτρέψει και οι συνθήκες βελτιωθούν, τότε θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε περισσότερο την ομάδα, ακόμη και με επιπλέον οδηγούς. Προς το παρόν προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Εμείς, σαν "δηλωμένοι" φίλοι της Ford αλλά και της ομάδας του ¨θείου" Malcolm, ανυπομονούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος στο Monte Carlo σε 20 ημέρες περίπου. Αν και το livery των Fiesta WRC θα παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο, ελπίζουμε οι 2 νέοι οδηγοί να φέρουν στην ομάδα κάποιες νίκες μέσα στο 2021.


Σχόλια