Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Citroen παρουσίασε το ανανεωμένο C3 Rally2

Η Citroen Racing αποκάλυψε πριν από λίγο τη νέα έκδοση του αγωνιστικού της C3 Rally2, και όχι R5 καθώς ακολουθεί το καινούργιο τρόπο ονομασίας της FIA.

Το νέο γαλλικό "όπλο" είναι ελαφρώς τροποποιημένο στα σημεία σε σχέση με το αρχικό C3 R5 που είχε παρουσιαστεί το 2017. Περιλαμβάνει νέα χαρτογράφηση στο μοτέρ για καλύτερη εκκίνηση στην αφετηρία της ειδικής, βελτιωμένο μπροστινό διαφορικό και εξελιγμένο σύστημα κατανομής της πέδησης. 

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα υπάρξει νέα μάσκα εμπρός με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση,νέες βάσεις μηχανής και τροποποιημένη εξάτμιση για βέλτιστη απόδοση. 

Όπως δήλωσε ο Mads Ostberg που εξέλισσε το αυτοκίνητο εδώ και 2 χρόνια για την Citroen Racing, το C3 R5 ήταν ήδη ένα πολύ καλό αγωνιστικό και δεν χρειαζόταν να σχεδιαστεί εκ νέου από λευκό χαρτί. 

Οι προϋπάρχουσες αλλαγές αφορούσαν τις αναρτήσεις τόσο σε χώμα όσο και σε άσφαλτο καθώς και ένα υποπλαίσιο πίσω για βελτίωση της σταθερότητας του αγωνιστικού κατά το φρενάρισμα. 

Με τις μικρές φετινές αλλαγές, σκοπεύουμε να κάνουμε το C3 Rally2 πιο ανταγωνιστικό στις επιδόσεις στο ράλλυ, να γίνει πιο φιλικό στον οδηγό αλλά και ταυτόχρονα να μειωθούν τα κόστη για τους πελάτες-οδηγούς της φίρμας, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Citroen Racing Jean-Francois Grandclauton. 

Να θυμίσουμε οτι το C3 R5 είναι ένα απόλυτα επιτυχημένο rally car μαζί με το επίσης δυνατό Ford Fiesta Rally2 και το Skoda Fabia Rally2 evo. Άλλωστε με αυτό ο Mads Ostberg αναδείχθηκε πρωταθλητής WRC2 στο Rally Monza πριν μερικές ημέρες.

Σχόλια