Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Αυλαία για την Aston Martin στο WEC (+video)

Όλα τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους. Έτσι και η περιπέτεια της Aston Martin στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια και επτά σαιζόν η βρετανική εταιρία αποχαιρετά τους αγώνες αντοχής, τουλάχιστον ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα.

Η Vantage V8 GTE ήταν το αυτοκίνητο που σημάδεψε όσο κανένα άλλο τις επιτυχίες της Aston από το 2012 μέχρι τώρα. Κέρδισε 9 πρωταθλήματα στην κατηγορία της, 47 νίκες, 103 podium ενώ κέρδισε 4 φορές το θρυλικό 24ώρο αγώνα του LeMans.

Πλέον η Aston Martin θα δίνει το παρών σε διάφορα πρωταθλήματα GT μέσω της συνεργασίας της με την Prodrive υποστηρίζοντας ιδιωτικές ομάδες. Έτσι, θα μπορούμε να θαυμάζουμε την Vantage V8 σε εκδόσεις GT3 και GT4 στο Intercontinental GT Challenge (πρώην Blancpain GT Series για τους γνώστες), στο GT Wolrd Challenge, στο αμερικανικό IMSA Sportcar Championship και στο Super GT Championship. 

Για εμάς βέβαια, κανένας από αυτούς τους θεσμούς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κορωνίδα των αγώνων αντοχής που εκπροσωπεί το WEC με το LeMans να είναι πραγματικά μοναδικό γεγονός που δεν μπορεί να συγκριθούν μαζί του ούτε οι 24 Ώρες του Spa ή του Nurburgring!

Πολλοί θα μπουν οτι καλώς έπραξε η Aston Martin με την απόφαση να εμπλακεί στη Formula 1 και να φύγει από το WEC. Ειδικά μετά την είσοδο του καναδού ζάμπλουτου Lawrence Stroll της Racing Point στην αγγλική εταιρία, ίσως να φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία για να αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης στην F1 μετά από 50 περίπου χρόνια! 

Παρ' όλα αυτά όμως και στο WEC αναμένεται σημαντική αναβάθμιση από την επόμενη κιόλας χρονιά με την εισαγωγή των hypercars και των LMDh πρωτοτύπων! Και σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι Toyota, Peugeot, Audi και Porsche με τις 3 τελευταίες να αποφάσισαν να επιστρέψουν στο θεσμό μετά από απουσία αρκετών χρόνων.

Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε μέσα στην επόμενη χρονιά για το αν έπραξαν σωστά στο Gaydon όταν και θα έχουν ξεκινήσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματα WEC και Formula1.


Σχόλια