Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Yves Matton: Ο κορωνοϊός είναι ευκαιρία για αλλαγές στο WRC

Για τον Yves Matton δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Τουλάχιστον οι φίλοι των ράλλυ τον θυμούνται από τη θητεία του ως team manager στη Citroen Racing στο WRC πριν από μερικά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως για εμάς τους φίλους των ¨κόκκινων" η εμπλοκή του με την ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν ήταν άρρηκτα δεμένη με την επιτυχία.

Τουλάχιστον στις ειδικές διαδρομές γιατί στο WTCC τα πήγαινε περίφημα όπου και εκεί ήταν επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Citroen.

Τα τελευταία χρόνια όμως ο δαιμόνιος Βέλγος έχει αναλάβει το πόστο του rally director στη FIA, σε απλά ελληνικά, είναι ο επικεφαλής του σχεδιασμού της πορείας των ράλλυ! Παγκοσμίως. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό...

Αυτό που προκάλεσε όμως ανησυχία, τουλάχιστον σε εμάς, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του για την επιδημία του κορωνοϊού και τα ράλλυ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Matton είπε πως με αφορμή την επιδημία είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν διάφορα φορμά στα ράλλυ, σπάζοντας παλιά στερεότυπα και προκαταλήψεις σχετικά με την όλη οργάνωση τους.

Θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί στις προκλήσεις του μέλλοντος, να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, και ταυτόχρονα ευέλικτοι στη διαμόρφωση των συνθηκών ενός ράλλυ.

Συνέχισε λέγοντας οτι φέτος δοκιμάστηκαν διάφορες αλλαγές λόγω Covid19. Οι αγώνες μίκρυναν σε ημέρες και αγωνιστικά χιλιόμετρα, οι αναγνωρίσεις άλλαξαν, τα shakedown σε πολλά ράλλυ ακυρώθηκαν. 

Εμμέσως, παραδέχθηκε οτι ο έκτακτος προγραμματισμός για το φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν και ο καλύτερος σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα και ότι από το 2021 θα πρέπει "όλοι μας να βάλουμε φαντασία και δημιουργικότητα¨.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι δεν λέει και κάτι παράλογο ο Matton αλλά εμείς έχουμε τις αμφιβολίες μας ως προς τις προθέσεις του και το τι πρόκειται να συμβεί στο αγαπημένο μας motorposrt. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα hybrid WRCars που έρχονται.

 

Σχόλια