Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Επίσημο: Και εγένετο Stellantis!

Μόλις πριν από λίγο παρουσιάστηκε επίσημα το νέο λογότυπο της Stellantis που θα τη συνοδεύει από εδώ και εμπρός σε κάθε έκφανση της φίρμας.

Αν δεν θυμάστε περί τίνος πρόκειται, να σας θυμίσουμε οτι το 2019 είχε ανακοινωθεί η πρόθεση συγχώνευσης FCA και PSA σε μια κοινή εταιρία με το όνομα Stellantis. Στα λατινικά η λέξη μεταφράζεται ως " ο δρόμος προς τα αστέρια".


 Και φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα ισχύει αφού η νέα εταιρία ενσωματώνει 14 θυγατρικές μεταξύ άλλων Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Ram, Jeep και Maserati δημιουργώντας τον 4ο μεγαλύτερο κατασκευαστή οχημάτων στον κόσμο.

Αρχικά αναμενόταν πιο γρήγορη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω COVID-19 αλλά τελικά η όλη υπόθεση σχεδόν ολοκληρώθηκε. Ένα ακόμη κόλλημα υπήρξε ως προς το μερίδιο αγοράς που θα κατείχε η Stellantis στα επαγγελματικά οχήματα αλλά και αυτό ξεπεράστηκε, Βλέπετε, στο νέο όμιλο σχεδόν όλες οι εταιρίες κατασκευάζουν πληθώρα επαγγελματικών κάθε είδους και υπήρχε θέμα μονοπωλίου στην Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά και εδώ βρέθηκε λύση.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να δημοσιευτεί επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου 2021 και είναι σίγουρο οτι θα φέρει ανακατατάξεις στην αγορά. Όχι οτι θα δούμε κάποιο εμπορικό σήμα να χάνεται αλλά οι συνέργειες μεταξύ την εταιριών σίγουρα θα ωφελήσουν τον όμιλο οικονομικά.

Έτσι, μην εκπλαγείτε  αν δείτε ένα μικρό crossover της Citroen όπως το C3 Aircross να δίνει τα "φώτα" του στην Chrysler στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και αντίστοιχα η τεχνογνωσία της Ram στα επαγγελματικά να μεταλαμπαδευτεί στην Opel.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα εταιρία; Είστε υπέρ ή κατά των συγχωνεύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία; 


Σχόλια