Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Δείτε την AMG GT Black Series να σπάει τα ρολόγια στο Ring (video)

Η Mercedes έχει βαλθεί να μας τρελάνει! Μετά το ρεκόρ ταχύτερου πολυτελούς οχήματος με την AMG GT63 S στο Nurburgring πριν λίγες εβδομάδες, ήρθε και η νέα GT Black Series να θέσει τον ταχύτερο χρόνο ever!

Φαίνεται πως στη Στουτγάρδη δεν πρόκειται να αφήσουν σε "χλωρό κλαρί" ούτε τους ομοεθνείς από το Τσούφενχαουζεν αλλά ούτε και τους Ιταλούς της Σαντ Άγκατα να αλωνίζουν με τη Lamborghini Aventador SVJ.

Έτσι, το γερμανικό supercar της AMG έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση σημειώνοντας χρόνο 6:43:616. Ο προηγούμενος χρόνος της Lambo ήταν μόλις 6:44:97 οπότε και μιλάμε για πραγματικά χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Οδηγός της AMG GT Black Series ήταν ο επαγγελματίας Maro Engel που τρέχει σε πρωταθλήματα GT3 οπότε και γνωρίζει άριστα τόσο την πίστα όσο και γενικότερα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Να σημειώσουμε οτι το ρεκόρ έγινε στην κλασική διαδρομή των 20,59 χιλιομέτρων που τρέχουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές τα τελευταία 20 χρόνια.

Το κορυφαίο σπορ κουπέ της AMG αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα ιταλικά supercars. Εφοδιάζεται με ένα πανίσχυρο V8 διπλού turbo μοτέρ 4.0 λίτρων με απόδοση 720 ίππων και 800 Nm κτηνώδους ροπής ικανής να σύρει ακόμη και...τρένο!

Φυσικά για να επιτευχθεί αυτός ο χρόνος είχαν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις στην AMG GT ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το βάρος αλλά και η αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου. Αλλαγή στην γωνία camber στο μέγιστο βαθμό, ρύθμιση της ανάρτησης στο σκληρότερο επίπεδο και χαμήλωμα του αυτοκινήτου κατά 0.5 εκατοστά είναι μόνο μερικά από αυτά.

Αναμένουμε την απάντηση της Porsche και της υπόλοιπης "παλιοπαρέας¨...




Σχόλια