Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Nissan Z Proto: αυτός θα είναι ο διάδοχος του 370Z (+video)

Με το Nissan 370Z που βρίσκεται σε κυκλοφορία εδώ και 12 χρόνια περίπου, οι Ιάπωνες έχουν βάλει πλώρη για το επόμενο μοντέλο. Αν και οι πωλήσεις ου 370Z δεν πηγαίνουν πολύ καλά, εντούτοις το Z Proto, όπως ονομάζεται προς το παρόν το νέο μοντέλο, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2022.


 Όπως είναι λογικό, το νέο μοντέλο έχει άμεσες επιρροές από την ιστορία της θρυλικής σειράς Ζ με τον σχεδιασμό του να παραπέμπει στο 240ZG του '70. Ειδικά με το κίτρινο χρωματισμό και τα μπροστινά φωτιστικά σώματα σε σχήμα δακρύων.

Από την άλλη δεν θα μπορούσε να λείπει η συσχέτιση με το απερχόμενο 370Z και αυτό αποτυπώνεται με την ορθογώνια εισαγωγή αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα. 

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα πανέμορφα, για εμάς, πίσω φώτα που θυμίζουν 300ZX των '90s, μέσα σε μαύρα πλαίσια αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. 

Το Nissan Z Proto θα πατά σε 19άρηδες τροχούς αλουμινίου ενώ έχει γίνει χρήση carbon περιμετρικά του αυτοκινήτου στο μπροστινό splitter, στις πλαϊνές ποδιές και στον πίσω προφυλακτήρα. 

Ακόμη και οι διαστάσεις του σπορ μοντέλου των Ιαπώνων προδιαθέτουν για το συνολικό οδηγικό του ταμπεραμέντο. Μήκος 4.3 μέτρα, πλάτος 1.85 και ύψος 1.3 μέτρα. Αντίστοιχα το 370Z μετράει 12 χιλιοστά λιγότερο μήκος, 5 λιγότερο πλάτος και 5 χιλιοστά ψηλότερο.

Στο εσωτερικό η Nissan ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού και τεχνολογίας. Οθόνες infotainent και οργάνων κάνουν εμφανή την παρουσία τους αλλά δεν λείπουν και ρετρό στοιχεία όπως η κίτρινη ραφή στα καθίσματα και τα αναλογικά όργανα στην κορυφή του ταμπλό.

Στα πιο ουσιώδη τώρα, η Nissan θα εξοπλίζει το Z Proto με ένα V6 turbo μοτέρ, αγνώστου ακόμη χωρητικότητας. Το σίγουρο είναι ο κινητήρας θα είναι πιο ισχυρός από αυτόν του 370Z καθώς αναμένεται να αποδίδει περί τους 400 ίππους και 474 Nm ροπής. Όσον αφορά το σασμάν, θα είναι ένα κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ακόμη δοθεί από τη Nissan αλλά τους επόμενους μήνες σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για το Z Proto.



Σχόλια