Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Αυτές είναι οι νέες BMW M4 και M4 GT3

 Με τη BMW να αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα M4 το Σεπτέμβριο, η γερμανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες για τις 2 ναυαρχίδες της νέας σειράς.

Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη M4 και την "πισταδόρικη" παραλλαγή της M4 GT3.

Συγκεκριμένα στο Red Bull Ring της Αυστρίας, η γερμανική εταιρία αποκάλυψε εν μέρει τα 2 supersport μοντέλα της δίνοντας παράλληλα κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. 

Φυσικά και στα 2 αυτοκίνητα ξεχωρίζει η ευμεγέθης μάσκα που τόσο έχει διχάσει και προβληματίσει τους φίλους της BMW. Υποκειμενικό το θέμα, θα πει κάποιος και συμφωνούμε. Κοινά είναι και τα φωτιστικά σώματα αλλά αυτό που ξεχωρίζει στην M4 GT3 είναι το συνολικό αεροδυναμικό πακέτο που καταλήγει στην εντυπωσιακή πίσω αεροτομή.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, τόσο η M4 όσο και η αγωνιστική της παραλλαγή θα κινούνται από τον 6-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3.0 λίτρων με 2 turbo επικεφαλής. Η απόδοση για την M4 GT3 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά για την στάνταρ M4 θα κυμαίνεται στους 473 ίππους. Στην περίπτωση της M4 Competition η ισχύς του μοτέρ θα σκαρφαλώνει στα 503 άλογα.

Το καλύτερο; Η "μικρή" M4 θα έρχεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν με επιλογή πίσω κίνησης ή και τετρακίνησης. Η M4 Competiton θα προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων και με τον ίδιο τρόπο μετάδοσης της κίνησης.

Η M4 θα παρουσιαστεί επίσημα το Σεπτέμβριο ενώ την M4 GT3 θα τη δούμε στις πίστες το 2021 σε επιλεκτικούς αγώνες. Πλήρη αγωνιστική της εμπλοκή αναμένεται το 2022 όπου και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα M6 GT3.

Σχόλια