Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Οι "διακοπές" της Abarth στους αγώνες

 Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι αγωνιστικές μηχανές της Abarth ήταν σε πλήρη λειτουργία, με τη συμμετοχή των Abarth 124 rally στο Liepaja Rally της Λετονίας, δεύτερο γύρο του ERC, αλλά και τα μονοθέσια του Γερμανικού Πρωταθλήματος της Formula 4 που αγωνίστηκαν στην πίστα του Nürburgring παίρνοντας κίνησης από τον κινητήρα T-Jet της μάρκας του «Σκορπιού».

Στο Liepaja Rally, οι έμπειροι Τσέχοι Martin Rada και Jaroslav Jugas της Agrotec Team κατάφεραν να επικρατήσουν σε αυτό το δύσκολο αγώνα, μετά από μάχη με τους Πολωνούς Dariusz Polonski και Lukasz Sitek της Rallytechnology Team.


Το Πολωνικό πλήρωμα αρχικά οδήγησε τον αγώνα, αλλά μετά από μια έξοδο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η νίκη του Rada τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας του Abarth Rally Cup 2020 μαζί με τον Ιταλό Andrea Mabellini που είχε επικρατήσει στον Roma Capitale Rally, πρώτο αγώνα του ERC που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

 

Επόμενο ραντεβού για τα Abarth 124 rally θα είναι στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Azores Rally που είναι προγραμματισμένο για τις 17-19 Σεπτεμβρίου. 

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας και στο Nürburgring όπου ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες του 2ου γύρου του Γερμανικού Πρωταθλήματος FIA ADAC F4 powered by Abarth. Στον 1ο αγώνα νικητής ανακηρύχτηκε ο Ιταλός Gabriele Minì, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα της Formula 4, ενώ στους δύο επόμενους αγώνες την 1η θέση στο βάθρο κατέκτησαν ο Βρετανός Jonny Edgar και ο Γερμανός Joshua Durksen


Οι νεαροί οδηγοί, του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Γερμανικού Πρωταθλήματος FIA ADAC F4 powered by Abarth, θα συναντηθούν στην πίστα του Hockenheim στις 18-20 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα F4 powered by Abarth η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 28-30 Αυγούστου στην πίστα της Ίμολα.

Σχόλια