Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Ο Ogier νικητής στο Mexico

Ολοκληρώθηκε ξημερώματα Κυριακής (για εμάς) το Ράλλυ Μεξικό ειδικών συνθηκών. Και λέμε ειδικών συνθηκών γιατί ο αγώνας τερμάτισε εκτάκτως μετά τη διεξαγωγή 21 ειδικών διαδρομών αντί για τις προγραμματισμένες 24 λόγω του κορωνοϊού.

Εν μέσω έντονης κριτικής για την έναρξη γενικώς του ράλλυ, οι οργανωτές μαζί τις ομάδες και σε συνεννόηση με τη FIA αποφάσισαν να τελειώσει νωρίτερα ο αγώνας ώστε να προλάβουν να επιστρέψουν οι ομάδες στις έδρες τους. Και αυτό αφού αναμένονται περιορισμοί στα σύνορα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.


Στα σημαντικά του αγώνα, μεγάλος νικητής και κερδισμένος αναδείχθηκε ο Sebastien Ogier με Toyota Yaris WRC ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά και επέστρεψε στη φυσική του θέση, στην κορυφή του πίνακα κατάταξης. Ουσιαστικά πήρε την πρώτη θέση του αγώνα από το πρωι της Παρασκευής και έκτοτε απλώς έλεγχε τον αγώνα και τον ρυθμό των ανταγωνιστών του.


Στη 2η θέση τερμάτισε ο περυσινός πρωταθλητής Ott Tanak με ίδιο αυτοκίνητο αφού μια μικροέξοδος  την Παρασκευή τον έριξε πιο πίσω στις θέσεις. Επανήλθε όμως σταδιακά και τελικά μετά από μια σπουδαία μάχη με τον Teemu Suninen με Fiesta WRC ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.


Ο νεαρός Φιλανδός έδωσε ελπίδες στην M Sport όχι τόσο με την 3η θέση που τελικά κατέκτησε αλλά με την γενικότερη απόδοσή του σε όλο τον αγώνα. Ακόμη και το Ford Fiesta WRC έδειξε οτι είναι πολύ ανταγωνιστικό και έτοιμο να διεκδικήσει νίκες.

Στην 4η θέση ο νικητής του Ράλλυ Σουηδίας Elfyn Evans πάλι με Yaris WRC ο οποίος πάλευε όλο το τριήμερο με το άνοιγμα του δρόμου για τους υπόλοιπους. Δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει το ρυθμό των 3 πρώτων αλλά εντούτοις και αυτός συγκαταλέγεται στους κερδισμένους του αγώνα αφού βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος, 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ogier.

Στην 5η και 6η θέση τερμάτισαν οι Kalle Rovanpera και Pontus Tidemand στην κατηγορία WRC2 με Yaris WRC και Skoda Fabia R5. 


Ο Thierry Neuville τερμάτισε πολύ πίσω στην κατάταξη αφού την Παρασκευή αντιμετώπισε διάφορα μηχανικά προβλήματα που τον έριξαν πάρα πολύ πίσω αλλά το Σάββατο με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να κερδίσει 5 ειδικές. Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε στον ομόσταυλο του Tanak καθώς εσκεμμένα δέχτηκε ποινή καθυστέρησης. Έτσι, βρέθηκε να εκκινεί μπροστά του ώστε να του "καθαρίζει" το δρόμο.

Από την άλλη, και ο Dani Sordo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Παρασκευή στην επανάληψη της κακοτράχαλης El Chocolate λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Στην ίδια δύσκολη ειδική διαδρομή εγκατέλειψε και ο Esapekka Lappi με το Ford Fiesta WRC να τυλίγεται στις φλόγες αμέσως μόλις έφτασε στο stop της ειδικής.


Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, εκτός απρόοπτου, στην Πορτογαλία στις 21 Μάιου, καθώς το Ράλλυ Αργεντινής αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού.


Σχόλια