Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 (+video)

Η Porsche αναβαθμίζει τις 718 Cayman και Boxster


Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού petrolheads. Η Porsche βλέποντας τις σχετικά χαμηλές πωλήσεις τον τελευταίο χρόνο των Cayman και Boxster αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.
Έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε στην αγορά δύο νέες εκδόσεις της 718, σε κουπέ και σε ανοικτό μοντέλο.


Οι 718 Cayman GTS 4.0 και 718 Boxster GTS 4.0 θα αντικαταστήσουν τα επερχόμενα αντίστοιχα μοντέλα που βασιζόταν στον υπερτροφοδοτόυμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.5 λίτρων.
Την κίνηση πλέον στα 2 μοντέλα αναλαμβάνει ένα boxer 4λίτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ με απόδοση 394 ίππων και 419 Nm ροπή. Ο ίδιος κινητήρας που χρησιμοποιείται δηλαδή και στις κορυφαίες Spyder και GT4.


Για την περίσταση βέβαια και για να μην υπάρξει κανιβαλισμός, έχει μειωθεί ελάχιστα η ιπποδύναμη κατά 20 άλογα ενώ σε σχέση με τον παλιό turbo κινητήρα αύξηση φτάνει τους 29 ίππους!
Η Porsche ενημέρωσε οτι οι Boxster και Cayman δεν θα εφοδιάζονται με το πανίσχυρο αυτόματο 7άρι PDK κιβώτιο ταχυτήτων της εταιρίας αλλά με ένα σφιχτό χειροκίνητο σασμάν 6 σχέσεων.
Ό,τι καλύτερο για τον Αληθινό Οδηγό!
Όχι οτι το PDK δεν είναι ένα αριστούργημα αλλά εμείς είμαστε δηλωμένοι φίλοι του manual έτσι και αλλιώς!


Όσο για τις επιδόσεις, τα 2 μοντέλα θα πιάνουν τα 100 χλμ από στάση σε μόλις 4.5'' ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 292 χλμ/ώρα!
Η Porsche θα εφοδιάζει τις νέες 718 με ένα ενεργό σύστημα διαχείρισης της ανάρτησης (PASM) που θα χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 1 χιλιοστό ενώ θα χρησιμοποιείται και Torque Vectoring στη μετάδοση σε συνδυασμό με μηχανικό διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης στους πίσω κινητήριους τροχούς.


Φυσικά η εταιρεία θα εξοπλίζει τα 2 μοντέλα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έτσι, εκτός την πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, οι 718 θα είναι εφοδιασμένες και με μεγάλες οθόνες στο εσωτερικό για τις ανάγκες ψυχαγωγίας των επιβατών. Η πολυτέλεια θεωρείται εκ των ουκ άνευ για τους Γερμανούς και το αποδεικνύει με τη χρήση αλκαντάρα στο σαλόνι.


Όπως είναι φυσικό ακόμη δεν έχουν γνωστές οι τιμές των "οικονομικών" μοντέλων της Porsche αλλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβές από τις απερχόμενες 718 2.5 λίτρων. Λογικά θα κυμαίνονται περί τις 80.000 ευρώ για την Cayman και 90.000 για την ανοιχτή έκδοση.
Περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες.

Σχόλια