Το Jeep Renegade πέρασε τις "εξετάσεις¨στην Αμερική

Το ανανεωμένο Jeep Renegade δοκιμάστηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) των Η.Π.Α. και απέσπασε τη διάκριση “Top Safety Pick” αριστεύοντας σε μια σειρά δοκιμασιών για την αξιολόγηση της ενεργητικής και παθητικής του ασφάλειας. 

Το Renegade διαθέτει στο βασικό και προαιρετικό του εξοπλισμό περισσότερα από 70 προηγμένα συστήματα ασφάλειας, όπως το αυτόματο φρενάρισμα (AEB), το ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας και το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα το σύστημα AEB, βαθμολογήθηκε με τη βαθμίδα “superior”, η οποία αποτελεί τη μέγιστη διάκριση που δίνει ο οργανισμός IIHS για τα συστήματα αποφυγής ατυχήματος. Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα στις δοκιμές πρόσκρουσης, όπου η δομή του Renegade προστάτευσε αποτελεσματικά τον οδηγό και τους επιβάτες.
«Τα SUV μοντέλα της Jeep διαχρονικά αποτελούν το μέτρο σύγκρισης για τις εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες τους, αλλά και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που φέρουν», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, επικεφαλής της Jeep για τη B. Αμερική.

«Με περισσότερα από 70 προηγμένα συστήματα ασφάλειας και σε συνδυασμό με τα κορυφαία συστήματα τετρακίνησης, το Jeep Renegade δίνει τη σιγουριά στους οδηγούς να αντιμετωπίσουν κάθε διαδρομή ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) ιδρύθηκε το 1957, ενώ το 1992 εγκαινίασε στη Βιρτζίνια ένα υπερσύγχρονο κέντρο αξιολόγησης της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων. Με βάση τις δοκιμές που πραγματοποιούνται τα οχήματα με τις κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας λαμβάνουν τη διάκριση TOP SAFETY PICK.

Δελτίο Τύπου
Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη