Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Η Pininfarina θα κυκλοφορήσει Σεντάν και SUV


Πριν λίγους μήνες στην έκθεση της Γενεύης ο μικρός ιταλικός οίκος, ιδιοκτησίας Mahindra, τάραξε τα νερά παρουσιάζοντας το Battista. Ένα ηλεκτρικό hypercar με απόδοση 1874 ίππων αξίας 2 εκατομυριών ευρώ από τα οποία θα κατασκευαστούν μόλις 150 αντίτυπα.

Τώρα ο CEO της φίρμας, Michael Perschke, δήλωσε οτι η Pininfarina θέλει να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ένα σεντάν και ένα πολυτελές SUV, αμφότερα ηλεκτρικά.


Για αυτό το σκοπό αναζητά συνεργασία με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία καθώς δεν θέλει - ή δεν μπορεί - να ξεκινήσει την δημιουργία νέου πλαισίου από το απόλυτο μηδέν. Στα πλάνα της Pinifarina είναι μέσω της συνεργασίας να πουληθεί η τεχνολογία που θα έχει προκύψει σε τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία ώστε να κερδίσουν και τα δύο μέρη.

Στο σχεδιασμό της ιταλικής φίρμας είναι το πλαίσιο που θα κυκλοφορήσει να χωρά μία μπαταρία 100 ή 125 kWh με μέγιστη αυτονομία τα 600 χιλιόμετρα.


Το σίγουρο όπως συνέχισε ο Perschke είναι οτι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το γκρουπ VAG καθώς το νέο PPE πλαίσιο προορίζεται για τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου δεν ταιριάζει με το SUV της Pininfarina.

Σκοπός των Ιταλών είναι τα δύο οχήματα της να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αρχικά στην Ιταλία με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου στα 200.000 και 400.000 ευρώ για το σεντάν και το SUV αντίστοιχα.



Σχόλια