Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Ford Mustang GT vs Nissan Z: Η μάχη των "Αμερικανών" (video)

Προφανώς με την φράση μάχη των Αμερικανών δεν εννοούμε τον τόπο προέλευσης των αυτοκινήτων αλλά το γεγονός οτι και τα δύο σπορ οχήματα δύσκολα θα τα δούμε στην Ευρώπη. Βέβαια, η Ford Mustang κυκλοφορεί στην Γηραιά ήπειρο αλλά σε περιορισμένο...εύρος και δεν ξέρουμε ακόμη αν θα δούμε το καινούργιο μοντέλο στα μέρη μας ενώ ταυτόχρονα το Nissan Z είναι αποκλειστικά αμερικανικής "χρήσης".

Στο video "στήνεται" η Mustang GT με τον 5λίτρο ατμοσφαιρικό (ναι υπάρχουν ακόμη αυτοί!) κινητήρα  λίτρων με ισχύ 460 ίππων και 569 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται πίσω μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 10 σχέσεων.

Από την άλλη, το Ιαπωνικό σύγχρονο "fairlady" κινείται από έναν turbo V6 κινητήρα 3.0 λίτρων με απόδοση 400 ίππων και 475 Nm ροπή. Η κίνηση επίσης μεταφέρεται πίσω πάλι μέσω ενός αυτόματου σασμάν 9 σχέσεων.

Σαφώς και δεν είμαστε υπέρ των αυτομάτων κιβωτίων σε σπορ αυτοκίνητα τέτοιού είδους αφού το να πατάς απλώς το γκάζι σε μια ευθεία 400 μέτρων δεν είναι και το...καλύτερο μας αλλά όπως να έχει, είναι μία καλή ευκαιρία να θαυμάσουμε δύο από τα τελευταία εναπομείναντα petrolhead οχήματα επί τω έργω.



Σχόλια