Νέα BMW i7: ακούστε τους ήχους της και...ονειρευτείτε (video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και φαίνεται πως δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Τα βρίσκουμε παντού, από τα μικρά αυτοκίνητα πόλης και τα μεσαία SUV έως και τις πολυτελείς hi-end  λιμουζίνες. 


Πάρτε για παράδειγμα την ολοκαίνουργια BMW i7. Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα των Βαυαρών φαίνεται πώς ήρθε για να συναρπάσει. Είτε από εμφάνιση, όσο αμφιλεγόμενη μπορεί να είναι, είτε από ασφάλεια και πολυτελείς παροχές, είτε από επιδόσεις. Άλλωστε μαζί με την Mercedes EQS, αναμένεται πως θα βάλουν δύσκολα στην αμερικανική Tesla.
 

Το πρόβλημα όμως, που για εμάς είναι πολύ σημαντικό, είναι ο ήχος που παράγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ή μάλλον που δεν...παράγει! Φυσικά, αυτό το θέμα το γνωρίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αφού οι οδηγοί έχουν συνήθως συναισθηματικό δέσιμο με τη "μουσική" που παράγει το όχημα τους. 


Έτσι, στην BMW συνεργάστηκαν με τον Hans Zimmer, τον πασίγνωστο μουσικό παραγωγό ταινιών από το Hollywood προκειμένου να δημιουργήσει διάφορες μουσικές και ηχητικά εφέ για την i7 ώστε να νιώσουν οικεία οι κάτοχοι τους. Και φυσικά, αυτά τα μουσικά θέματα έρχονται σε συμφωνία με τε οδηγικά προφίλ του αυτοκίνητου. 

Άλλος ήχος ακούγεται όταν το αυτοκίνητο είναι στο...normal, άλλος για το relax mode και άλλος για το...sport mode. Επιπλέον υπάρχει και το θεατρικό προφίλ για αυτούς που κάθονται πίσω και απολαμβάνουν μία ταινία.


Εμείς από τη μεριά μας δεν ξέρουμε αν μπορεί να συγκριθεί ο μπάσος ήχος μιας E30 ή το κροτάλισμα ενός 6-κύλινδρου μοτέρ της Ε36 Μ3 αλλά φαίνεται πως οι εποχές αλλάζουν και οι κατασκευαστές δεν κοιτούν πίσω. Δυστυχώς...




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη