Το 1ο Ράλλυ Σπρίντ Κισσάβου είναι γεγονός

Δεδομένη η αυτόνομη οδήγηση για τη VW

Όπως δήλωσε ο CEO της VW. Herbert Diess, σε γερμανικά Μέσα, η αυτόνομη οδήγηση είναι πλέον πολύ κοντά μας. Συγκεκριμένα, η VW πιστεύει οτι μέσα στο 2025 έως και το 2030 θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης με ο,τι συνεπάγεται αυτό. 

Η περαιτέρω ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των επεξεργαστών και οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ο καταλύτης της αυτόνομης οδήγησης. Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι τόσο εξελιγμένα ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται περίφημα και στις πιο δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες στο δρόμο.

Ο Diess που "μετακόμισε¨το 2015 από τη BMW στο Βόλφσμπουργκ έπεσε κυριολεκτικά πάνω στο Dieselgate σκάνδαλο που στοίχισε πραγματικά δισεκατομμύρια ευρώ στο γκρουπ VAG. Από τότε η VW έχει βάλει στόχο να επενδύσει 73 δις ευρώ σε ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών όπως η ηλεκτροκίνηση αλλά και των τεχνολογιών διασύνδεσης του αυτοκινήτου με τον οδηγό. 

Πέρα από αυτό, ο σημαντικότερος στόχος της VW είναι να πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 26 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Είτε βασιζόμενα στην υπάρχουσα πλατφόρμα MEB είτε στην πολλά υποσχόμενη PPE που έχει σχεδιαστεί για το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Αλήθεια, πως φαντάζεστε τον εαυτό σας μέσα σε ένα αυτοκίνητο που θα πηγαίνει μόνο του στο δρόμο ενώ εσείς απλά θα κάθεστε; 

Σχόλια